Magnus Engström

OM MAGNUS

Magnus Engström är född och uppväxt på en bondgård i Othem på norra Gotland. Han är utbildad konstnär vid Nyckelviksskolans konsthantverkslinje och på GotlandsKonstskola.

Magnus har gjort den magnifika snidade träportal som utgör ingång till det helt nya och mycket omtalade Lill-Skansen som högtidligen invigdes våren 2011. Han har gjort en mängd beställningsverk, bland annat en madonna i naturlig storlek till en katolsk församling i New Orleans (madonnan välsignades av påven!), utsmyckning av den erotiska restaurangen le Vere Grotte i Rom, en 3,5 m hög totempåle iSkånes Fagerhult samt ett otal porträtt och i både trä och sten.

Magnus jobbar gärna i ek, lind och kärnfuru och i alla storlekar, från konstnärliga bruksföremål som skålar till meterhöga skulpturer som det sinnrika verket "Grodkungen" – ett öppningsbart äpple innehållande en groda med kungakrona på en tron. Magnus arbetar även i gotländsk kalksten, sandsten och marmor. Skulpturerna är ofta expressionistiska porträtt med människor och djur i centrum. Han inspireras av vänner, bekanta och allehanda mytologiska varelser och figurer.

Magnus har egen ateljé i Mälarhöjden, där tar han gärna mot besök och har visningar.

Fler bilder och en intervju med P4

Intervju med Magnus i Gotlands Allehanda 2017

Utbildning
Gotlands Konstskola
Nyckelvikskolan, konsthantverkslinje
Skapandeslöjd på Lärarhögskolan
Konsthistoria Uppsala Universitet
Kurser ikroki och måleri